AssistFeed.com sitesinden alıntıdır:

Parmakla Besleme

Bazı kediler parmakla beslemeye uyumludur. Parmakla besleme, parmağınıza biraz yumuşak püre mama alacağınız ve ardından dili ya da damağına yerleştireceğiniz yöntemdir. Parmakla besleme, kedinin yemesine yardımcı olmanın en iyi ve rahatsızlık vermeyen bir yoldur. Kedim Bubba hayattayken parmakla beslemeyi bilmiyordum. Bilseydim, kedimin bu yöntemi şırınga ile beslemeye tercih edeceğini düşünüyorum. Bubba çok hassas bir kediydi ve beni hiçbir zaman üzmedi. Şimdiki kedim Allie de çok hassas ama dişleri çok sivri ve kafasını öyle bir çekiyor ki, bazen yanlışlıkla beni dişliyor. Kişiliğine uygun olmadığını bildiğim için onu şırıngayla beslemedim. Yardımlı besleme tekniği olarak parmakla besleme hakkında bu linkten (Parmakla Beslenen Kediler) ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz…

Şırıngayla Besleme

Şırıngayla besleme, yiyecekleri kedinin ağzının kenarından vermek için besleme şırıngası (iğnesiz) kullanılan yöntemdir. Bazen bu yardımlı besleme tekniğini kullanarak birkaç gün beslemek, yeme dürtüsünü geri getirebilir. Kedinin iştahını etkileyen altta yatan bir hastalık varsa, haftalarca hatta aylarca yardımlı besleme gerekli olabilir. Hatta bir yıldan fazla bir süredir kedilerini beslemeye yardım eden kişiler de var… Bu, gerçekten sevgi ve emek gerektirir. Her kedi farklıdır. Bazen kedinizin yeterince beslenmesi, kendi başına yemek yiyebilecek kadar iyi hissetmesini sağlayabilir. Bazen gereken tek şey, iştahı açmak için mamanın sindirim sistemine biraz girebilmesi olabilir. Denemeye değer.

Ne ile Ne Kadar ve Ne Zaman Beslenmeli?

Hasta bir kedi yemek yemiyorsa, birçok farklı mama denemek zorunda kalabilirsiniz. Yardımlı besleme için en iyi kedi maması nedir? Kedinizin konserve mamasını mı yoksa kuru mamasını mı yoksa insan yemeğini mi tercih ettiğini bilmeniz gerekir. Kedinizin sadece ne yiyeceğini belirlemek değil aynı zamanda ne kadar besleneceğini bulmak da zordur. Ve hasta kediniz yemek istemediğinde, yemeye ikna etmek için en iyi zamanı bulmanız gerekecektir. Besleme hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıya tıklayın…

Ekstra Kalori

Kediniz az yediğinde, kilo vermesini engellemek için daha fazla kalori almasının yollarını bulmalısınız. Ekstra kalori ipuçları için bu bağlantıya tıklayın.

Yemeğin Hazırlanması

Kedinizin beslenmesine yardım etmek zorundaysanız, bir kap kuru kedi mamasını önüne koyup, yemesini beklediğiniz günler geride kalmıştır. Farklı mama hazırlama teknikleri hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

Besleme Teknikleri

Her çocuğun farklı olması gibi, yardımlı besleme söz konusu olduğunda da her kedi farklıdır. Kendilerini iyi hissetmediklerinde nasıl besleyebileceğiniz konusunda çeşitli uygulamalar ​​vardır. Bazı kediler parmakla beslenmeyi, diğerleri ise şırıngayla beslenmeyi sever. Farklı kedi besleme teknikleri hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

Beslemeden Sonraki Temizlik

Bir iki kafa sallaması yiyecekleri havalara uçurabilir (3 metre ötedeki duvarda yiyecek buldum, hazırlıklı olun)!  Ayrıca kedinize bulaşan yiyecek parçacıklarının tamamını temizlediğinizden emin olmalısınız. Bir kedi kendini iyi hissetmiyorsa, normalde olduğu gibi kendini temizleyemez. Bu nedenle oluşacak cilt tahrişini önlemek için kedinizin bulaşık bölgeleri temizlemesine ve kurutulmasına yardımcı olmanız gerekir. Beslemeden Sonra Temizleme hakkında okumak için buraya tıklayın.

Kedinizin Tartılması

Kedinizi tartmak çok önemlidir çünkü çok hızlı kilo kaybı kedi hepatik lipidoza (yağlı karaciğer hastalığı) yol açabilir. Hastalığın üstüne bir de bunu yaşamasını istemezsiniz. Bu yüzden kedinizin yeterince mama yemesini sağlayın ve kedinizi her gün tartın. Kedinizi Tartma konusunu okumak için buraya tıklayın.

Zorluklar ve Sorunlar

Kediniz hastalandığında, tek değil birkaç sorun birden ortaya çıkar… Sadece özel kedi maması hazırlamak için ektra zamana değil, aynı zamanda kedinizi taramak ve kabızlık gibi sorunlarla uğraşmak için de ekstra zamana ihtiyacınız olacaktır. En önemlisi de, kedinize iyi bakabilmeniz için kendinize iyi bakmanız gerekir. Karşılaşabileceğiniz bazı Zorluklar ve Sorunlar hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

Gereçler

Beslemeye yardımcı olmak için hangi malzemelere ihtiyacınız vardır? Havlular, şırıngalar, el bezleri vb. Ayrıca pek çok hasta kediye deri altı sıvıları (sub-q sıvıları olarak da bilinir) verilir. Kedi besleme malzemeleri ve kaynaklar hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

UYARI

Kathy Fatheree bir tıp uzmanı değildir. Bu web sitesinin içeriği, Kathy’nin yardımlı besleme deneyimlerinin yanı sıra, kedilerini beslemeye yardımcı olan diğer kedi sahiplerinin deneyimlerinin bir derlemesidir. Bilgilerin doğruluğu için her türlü çaba gösterilmiş olmakla birlikte, Kathy Fatheree veya bu web sitesiyle bağlantılı herhangi biri, bu sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda meydana gelebilecek hiçbir şeyden sorumlu tutulamaz.

Kaynak: http://assistfeed.com/feline-assisted-feeding.htm

Paylaşmak önemsemektir!

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.